جمعه ۲۷ مهر ۹۷ ۱۰:۴۲ ۲,۲۵۱ بازديد
پاسخ : ادویه ای که می تواند سبب افزایش حافظه شود
علوم مدرن در حال کشف قدرت نهفته در ادویه جات و گیاهان است تا از آنها برای مقابله با بیماری های مختلف، از سرطان گرفته تا آلزایمر استفاده کنند. دانشمندان کم کم متوجه می شوند که چرا اینگونه ادویه ها از هزاران سال پیش توسط اجداد ما استفاده می شده اند. به طور مثال در هندوستان از زمان های گذشته استفاده ی زیاد از ادویه های گوناگون مرسوم بوده و آمار بیماری هایی مثل بیماری های قلبی و سرطان که با روش تغذیه ارتباط مستقیمی دارند پایین بوده است اما از زمانی که هندی ها روش سنتی خود را کنار گذاشته اند و از الگوهای تغذیه ای غربی استفاده کرده اند شیوع این بیماری ها نیز بیشتر شده است. با وجودی که هنوز علم به طور کامل استفاده از این ادویه هارا برای درمان بیماری ثابت نکرده، شواهد قابل توجهی مبنی بر کاهش علائم مزمن بیماری های مختلف وجود داشته است. البته همیشه راه درست این است که با پزشک خود مشورت کنید.
فلفل چیلی
باعث افزایش سوخت و ساز بدن می شود
فلفل چیلی باعث تند شدن و خوش مزه تر شدن غذای شما می شود و در عین حال به سوخت و ساز بدن نیز کمک می کند. کاپسایسین ماده ای است که در انواع فلفل های تازه یا خشک شده وجود دارد و باعث احساس تندی می شود. تحقیقات نشان داده که این ماده باعث سوزاندن کالری بیشتری می شود و در عین حال باعث تحریک شیمیایی مغز شده که به نوبه ی خود باعث می شود کمتر احساس گرسنگی کنید. در یک تحقیق مشخص شد که افراد با اضافه کردن سس تند به غذای خود تا 16 درصد کالری کمتری مصرف کردند. جالب اینکه تحقیقات جدید نشان می دهند که ماده ای مشابه کاسپیاسین که در فلفل های شیرین وجود دارد نیز همان تأثیر را دارد. کاسپیاسین همچنین می تواند خطر زخم معده را کاهش دهد زیرا به سلول های معده کمک می کند که با باکتری هایی که باعث زخم معده می شوند بجنگند. علاوه بر این برای قلب هم مفید است چون LDL بد خون را به شکل مفید تری که کمتر در رگ ها رسوب می کند تبدیل می کند.
زنجبیل
ناراحتی معده را تسکین می دهد و دردهای ناشی از آرتروز را کاهش می دهد.
تحقیقات نشان داده اند که عصاره ی زنجبیل می تواند حالت تهوع ناشی از بارداری یا بعد از عمل جراحی و شیمی درمانی را کاهش دهد. علاوه بر این این ماده حاوی موادی است که با التهاب مقابله می کنند و بنا بر نظر بسیاری از دانشمندان دردهای مفصلی ناشی از آرتروز و همچنین درد های عضلانی را آرام می کند. در تحقیقی که به تازگی انجام شده افراد مورد آزمایش برای مدت 11 روز از کپسول های حاوی زنجبیل استفاده کردند و وقتی انجام حرکات ورزشی را شروع کردند دردهای ماهیچه ای آنها تا 25 درصد کاهش یافت. تحقیق دیگری نشان داد که تزریق عصاره ی زنجبیل به زانوی افراد باعث کاهش دردهای ناشی از آرتروز شد.
دارچین
قند خون را ثابت نگه می دارد
برخی تحقیقات نشان داده اند که اضافه کردن یک قاشق چایخوری دارچین به غذای روزانه یا مصرف آن به شکل کپسول به بیماران دیابتی تیپ 2 کمک می کند که قند خون خود را کنترل کنند. دارچین باعث می شود میزان قندی که بعد از غذا در خون ترشح می شود کاهش یابد. البته میزان این تأثیرات محدود هستند.
زردچوبه
التهاب را کاهش داده و رشد تومورها را مهار می کند.
در هندوستان از زردچوبه خمیر درست می کنند و از آن برای مداوای زخم ها استفاده می کنند. همچنین از چای زردچوبه برای درمان سرماخوردگی و بیماری های تنفسی استفاده می کنند. پزشکی مدرن نیز فواید قابل توجهی برای زردچوبه ذکر کرده است. این فواید بخاطر وجود ماده ای بنام کورکومین است که سرشار از آنتی اکسیدان ها و ضد التهاب است. کورکومین دردهای مفصلی، زخم ها و دندان درد را کاهش می دهد. علاوه برا ین دانشمندان در حال تحقیقات بیشتر بر روی این ماده هستند تا از آن برای درمان بیماری های قلبی، دیابت و آلزایمر استفاده کنند. البته تأثیر این ماده بر روی سرطان های روده ی بزرگ، پروستات و سینه ثابت شده زیرا کورکومین موجود در زردچوبه از رشد تومور های سرطانی جلوگیری کرده و آنزیم های سرطان زا را سرکوب می کند.
زعفران
باعث خوش خلقی می شود
زعفران از گذشته در طب سنتی ایرانی به عنوان یک ماده ی نشاط آور استفاده می شده و معمولاً در چای یا بر روی برنج مصرف می شده است.تحقیقاتی که در بیمارستان روانپزشکی روزبه در طهران انجام شده نشان می دهد که استفاده از زعفران علائم سندروم پیش از قاعدگی و افسردگی را در زنان کاهش می دهد. در یک تحقیق 75 درصد از زنانی که این علائم را بروز می دادند روزانه کپسولهای حاوی زعفران دریافت می کردند و به این نتیجه رسیدند که علائمی مثل بدخلقی یا افسردگی در آنها به نصف رسیده بود در حالی که تنها 8 درصد از زنانی که زعفران مصرف نکرده بودند این بهبود را احساس کردند.
جعفری
رشد سلول های سرطان سینه را کنترل می کند.
دانشمندان دانشگاه میسوری کشف کرده اند که این گیاه می تواند رشد سلول های سرطان سینه را مهار کنند. این مطلب در مجله ی “خوب خوردن” در سال جاری چاپ شده بود. در این تحقیق، حیواناتی که آپیگنین به آنها داده شده بود (ماده ای که در جعفری و کرفس موجود است)مقاومت شان در برابر بوجود آمدن تومورهای سرطانی بیشتر شده بود. متخصصین عقیده دارند ک روزانه حدود یک قاشق جعفری تازه را به غذای روزانه ی خود بیافزایید.
مریم گلی
حافظه را تقویت می کند و گلودرد را تسکین می دهد.
متخصصین گیاه شناسی توصیه می کنند که برای تسکین دل درد یا گلو درد چای مریم گلی بنوشید. در یک تحقیق اسپری این ماده بر گلوی بیماران نیز گلودرد آنها را کاهش داده بود. تحقیقات دیگری نیز اظهار کرده اند که استفاده از این گیاه در مراحل اولیه ی بیماری آلزایمر مانع از بین رفتن استیلچولین می شود که یک ماده ی شیمیایی در مغز است که در حافظه و یادگیری نقش دارد (البته این تحقیق هنوز در مراحل اولیه است). در تحقیق دیگری که بر روی دانشجویان انجام شده، کسانی که از کپسولهای حاوی عصاره ی مریم گلی استفاده کردند در تست های حافظه بسیار موفق تر بودند و احساس شادابی بیشتری نیز داشتند.
رزماری یا اکلیل کوهی
تمرکز مغزی را افزایش داده و با باکتری های موجوددر غذا مبارزه می کند.
در تحقیقی که اخیراً انجام شده وقتی عطر روغن های معطر رزماری در اتاق های دانشجویان بود افراد در آزمون های حافظه و هوشیاری نمرات بهتری به دست می آوردند. از رزماری معمولاً برای طعم دار کردن گوشت و مرغ استفاده می شود و البته دلیل علمی هم دارد. اسید رزمارینیک و سایر ترکیبات موجود در این گیاه با باکتری ها می جنگند و از فاسد شدن گوشت جلوگیری می کنند و باعث می شوند که حتی گوشت پخته شده نیز سالمتر باشد. در مارچ 2010 دانشگاه کانزاس گزارش تحقیقی را منتشر کرد که نشان میداد که اضافه کردن عصاره ی رزماری به گوشت چرخ شده از بوجود آمدن ترکیبات سرطان زا که با مصرف گوشت کباب شده و یا سرخ شده بوجود می آیند جلوگیری می کند.
- ۰ ۰
- ۰ نظر