دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۰۳

روابط جنسی در بین نوجوانان و جوانان

۱,۴۹۴ بازديد

روابط جنسی در بین نوجوانان و جوانان

یکی از روابط خاص در بین افراد روابط جنسی است که میتواند برای هر کسی جاذبه ای خاص دارد . متاسفانه در خانواده های ایرانی برای آموزش و آگاه نمودن فرزندان از این رابطه خبری نیست .و خلاء این آموزش در رابطه بسیار احساس میشود.بسیاری از والدین از اینکه در برابر سوالات فرزندانشون بی دفاع هستند ، احساس نگرانی میکنند.در صورتی که با اموزش خانواده و فرزندان در این رابطه بسیاری از سوالات به صورت علمی رفع میشود .و دیگر برای پی بردن به جواب سوالاتشون به گمانه زنی و رفتن به بیراهه دچار نخواهند شد .

عکس‌العمل والدین را در این زمینه می‌توان به چند دسته تقسیم کرد: دادن اطلاعات زیاد بدون راهنمایی؛ دادن اطلاعات همراه با راهنمایی؛ وضع قوانین خاص در این زمینه؛ زیر نظر گرفتن رفتار نوجوانان و جوانان امیدوار شدن به این که آنها حداقل تا موقعی که در منزل و الدین هستند، از روابط جنسی پرهیز می‌کنند؛ آگاهی دادن به نوجوانان و جوانان در مورد تجاوز جنسی و سایر سوءاستفاده‌های جنسی و محافظت آنها از ضررهای ناشی از آن؛ ممکن است پدر و مادر آگاه کردن جوانان را از مسائل جنسی وظیفه خود دانسته و آنها را تشویق کنند که مسئولیت رفتار خود را در شرایط مختلف و همچنین در زندگی آینده خودشان به عهده بگیرند؛ آگاه کردن نوجوانان و جوانان از این که هرگونه پیامد سوئی از رفتارهای جنسی، گریبانگیر خود آنها می‌شود و در زندگی آینده‌شان موثر است؛ به فرزندتان اطمینان بدهید، شما به عنوان یک پدر و مادر در تمام موارد آماده هستید تا به آنها کمک کنید و آنها نیز می‌توانند در صورت نیاز به راهنمایی و یا صحبت کردن به شما مراجعه کنند.

اصول و شرایط شروع گفت‌وگو
زمانی را تعیین کنید که امکان مزاحمت کمتر باشد؛ جایی را انتخاب کنید که هر دو طرف احساس راحتی کنند؛ درصورتی که از آن موقعیت مطمئن نباشید، منطقی خواهد بود هر کدام از شما استراحتی کرده و بعدا به گفت‌وگوادامه دهید؛ به آنها توضیح دهید که نهایت سعی خود را خواهید کرد برای این که این گفت‌وگو مفید باشد؛ انگیزه خود را توضیح دهید. ممکن است شما نگران سلامتی فرزندتان و آینده آنها باشید؛ به آنها توضیح دهید این حق آنهاست که اطلاعاتی را که شما دارید داشته باشند و چگونگی استفاده از این اطلاعات را به خودشان واگذار کنید؛ نظرتان را در مورد مسئولیت‌هایتان توضیح دهید.
(الف) در سن پانزده سالگی هنوز هم در مدرسه شاگرد بازیگوشی بود. او تکالیفش را به موقع انجام نمی‌داد و وقتی بزرگ‌ترها به رفتارش اعتراض می‌کردند، همیشه آماده بود که جواب آنها را بدهد. مادر (الف) انتظار داشت که او به دانشگاه برود، ولی سال‌ها می‌گذشت و او متوجه می‌شد که (الف) برای امتحانات ورودی دانشگاه آمادگی ندارد. او به دفعات راجع به رفتن به دانشگاه برای گذراندن دوره‌ای و یا ادامه مدرسه برای انجام دادن دوباره امتحانات صحبت کرده بود. مادر (الف) دریافت که او علی‌رغم موفق نشدن در امتحانات مدرسه، فکر می‌کند ممکن است. جاهایی یا مراکزی باشند که او بتواند مشغول به کار شود.مادر (الف) فکر کرد وقت آن رسیده است نظر خود را در مورد مسئولیت‌هایش در قبال او توضیح دهد.او به تنهایی راه‌هایی را که به نظرش می‌رسید یادداشت کرده و روشی را که فکر می‌کرد از طریق آن می‌تواند به (الف)کمک کند، انتخاب کرد. همچنین در مورد لیستی که تهیه کرده بود با دنی صحبت کرد و به او توضیح داد اووظیفه خودش می‌داند که وسایل رفاهی (الف) را در منزل فراهم کند، ولی در مورد شهریه دانشگاه نمی‌تواند مسئولیتی را قبول کند.

(الف) می‌توانست دوره‌هایی را در کالج انتخاب کند که بتواند از کمک هزینه تحصیلی رایگان استفاده کند و یا می‌توانست شغلی پیدا کند تا بتواند شهریه کالج را بپردازد. چون مادر (الف) همه مسائل را خیلی واضح توضیح داده بود، بنابراین او می‌توانست با توجه به آن شرایط تصمیم بگیرد. (الف) به این واقعیت پی برد که وقتی شانزده ساله بود، مادرش در مورد آینده او و شغلی که باید انتخاب می‌کرد، درست فکر می‌کرد.




تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.